Lääkinnälliset hoitosukat

Hoitosukat parantavat laskimopaluuvirtausta ja imunestekiertoa estäen turvotuksen muodostumista ja vähentävät jo muodostunutta turvotusta. Lääkinnällisissä hoitosukissa on asteittain aleneva hoitopaine. Kompressiotuotteiden paineluokat ovat  I – IV joista yleisimmin käytetään paineluokKai I-III.  Paineluokka I = ccl 18-21 mmHg, ccl II = 23-32mmHg, cclIII = 34-46mmHg, ccl IV 49+ mmhg.

Sukat ovat pyörökudottuja tai laakakudottuja ja elastisuus vaihtelee vähän tai runsaselastisia.

Lääkinnällisten hoitosukkien käyttöaiheita ovat mm. laskimoiden ja imusuonten vajaatoiminta, suonikohjut, laskimotukos, ruusutulehdus, laskimoperäiset säärihaavat sekä suonikohjuleikkausten, ortopedisten ja plastiikkakirurgisten toimenpiteiden jälkitilat.

Oireina voivat olla mm. jalkasäryt, iltaa kohti paheneva turvotus, heti aamulla jo olemassa oleva turvotus, jaloissa katkenneita verisuonia sekä suonikohjuja.

Hoitotulokseen vaikuttaa onko sukka oikean kokoinen ja oikealla paineluokalla. Sukka valitaan asiakkaan mittojen mukaan, mittaamme ne vastaanotolla mieluimmin aamupäivän aikana. Hoitosukat valitaan joko valmistuotteena tai mittatilauksena kaikki erityistarpeet huomioon ottaen. Paineluokan suosittelee usein lääkäri tai muu hoidosta vastaava henkilö.  Mittaus on maksullinen.

Hoitosukkia on saatavilla pohje- ja reisipituisina (stay-up), vyötäröpannalla, sukkahousuina ja äitiyssukkahousuina. Sukat voivat olla joko avo- tai umpikärkisiä.

Kompressiotuotteiden hyvä elastisuus ja hoitopaine säilyy päivittäisessä käytössä n. 1/2 vuotta jonka jälkeen ne ovat hyvä uusia.